فهرست مطالب

نشریه مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 9، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهره بزرگمنش، هلن مربی هروی صفحه 1

    رهبران تجارت و فناوری اطلاعات درک می کنند که فناوری ها بهترین فرصت برای به دست آوردن بینش و قابلیت های تصمیم گیری است که می تواند به سازمانها در کشف فرصتهای جدید ، افزایش کارآیی و دستیابی به اهداف شرکت کمک کند. هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر در موفقیت مدیریت تجاری با استفاده از هوش تجاری و شبکه های عصبی در بازاریابی سبز و بررسی موانع عدم موفقیت در سازمانها و کسب و کار میباشد. تحقیق بصورت کتابخانه بوده و نتایج با استناد به پیشینه تحقیق بدست آمده است . با بررسی نتایج پشینه مشخص شده است که بسیاری از سازمان ها در تلاشند تا ابتکارات استراتژیک هوش تجاری که می تواند به بهبود دسترسی سطح سازمانی به اطلاعات مورد نیاز برای پشتیبانی از پیشرفت تجاری کمک کند را بکار گیرند. در این تحقیق می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم: اگر هوش تجاری واقعا اولویت اصلی است ، چه می شود اگر مشکلات بودجه یا منابع وجود داشته باشد؟ چرا در شرکتهایی که شروع به اجرای هوش تجاری کرده اند ، میزان پذیرش کاربران بسیار پایین است؟ چگونه وقتی هوش تجاری اولویت شماره یک است با این وجود تعداد معدودی از شرکت ها می توانند موفقیت را کسب کنند؟ نتایج بدست آمده از مرور پیشینه تحقیق نشان میدهد موانع اجرای موفقیت آمیز هوش تجاری صرفا ماهیت تکنولوژیکی ندارند. در حقیقت ، آنها غالبا در درون خود سازمان هستند. در نتیجه یک ابتکار هوش تجاری می تواند به راحتی توسط بعضی عوامل منحرف شود ، و به دلیل رفتار متناقض ، ارزش کمتری تولید کند و بدین ترتیب اهداف یک سازمان از دست می رود. پروژه هایی که موفق می شوند اغلب نتیجه ترکیبی از افراد موفق ، استراتژی ها و فناوری ها هستند زیرا موفقیت هنگام عدم حضور سایر عوامل دشوار است. 

    کلیدواژگان: ابزارهای تصمیم گیری، شبکه عصبی، هوش تجاری، بازاریابی سبز
  • هلن مربی هروی صفحه 2

    سالهای اخیر شاهد افزایش قابل توجهی پسماندهای خانگی در نتیجه شهرنشینی سریع بوده ایم . شیوه های فعلی مدیریت پسماندهای جامد شهری را می توان با استفاده از نقاط قوت ، ضعف ، فرصت و تهدید برای گزینش سیاست های بهینه استفاده نمود. این تحقیق با هدف کمک به درک وضع موجود مدیریت پسماندهای خانگی انجام شده است. تحقیق بوسیله مرور گزارش های دولتی ، مقررات مربوط به مدیریت پسماند و بررسی ادبیات موضوع حاصل گردیده است. این مطالعه دریچه ای را باز می کند که از طریق آن ذینفعان عمده درگیر می توانند شرایط داخلی و خارجی مدیریت پسماندهای خانگی را درک کنند که می تواند در توسعه و ارتقاء مدیریت زباله در سطح استراتژیک مفید باشد.
    نتایج بررسی نشان داد که از بین کل شیوه های مدیریت زایدات تاکید یک فناوری واحد (مانند RDF) برای مدیریت کامل پسماندهای جامد موثر نیست ، و از این رو ترکیبی خاص از فناوری ها (به عنوان مثال کارخانه های کمپوست سازی/ تولید سوخت از زباله / واحد بازیافت) باید برای مدیریت پایدار زباله اتخاذ شود تا از تاثیرات جانبی دفن زباله بکاهد. علاوه بر این ، یافته ها نشان داد رویکرد بررسی نقاط ضعف ، تهدید ، فرصت و قوت می تواند به تدوین یک برنامه اقدام استراتژیک برای شهرهای پایدار کمک کند. بررسی نقاط قوت ، ضعف ، تهدید و فرصت ها نشان می دهد که هر دو عوامل داخلی و خارجی در مدیریت زایدات نقش دارند. مهمترین مسئله داشتن سیاست و بودجه کافی و منطقی است. با این وجود ، عدم زیرساخت های کافی ، فقدان برنامه های بلند مدت، عدم مقبولیت اجتماعی ، عدم قطعیت سیاست ها ، ترس از دست دادن درآمدها وجود دارد. همچنین ارتباط ضعیف بین شهرداری و ساکنان و عدم شرکت در برنامه های تفکیک زباله وجود دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت پسماندهای جامد شهری، موانع موجود، ایران
  • هلن مربی هروی، شایان خلیلی ارجقی، غلامرضا ابراهیم زاده رجایی صفحه 3

    تا کنون الزامات سیاست‌های کلی، اسناد بالادستی و مصوبات قانونی درباره بهره‌برداری پایدار از منابع آب عملی و اجرایی نشده است . هدف این پژوهش ارایه سیاستها و برنامه های همه ‌جانبه‌نگر کنترل مدیریت منابع آب در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت می باشد شاید بتوان این الزامات را اجرایی نمود. در این تحقیق مطالعات علمی قبلی که در مقاله ها ، کتاب ها و گزارش های ژورنالی منتشر شده را مرور گردید تا چالش های پیش روی سیاست های منابع آب شناسایی شود و براساس بررسی ماهیت موضوع ، یافته های کلیدی در 11 سیاست کلی خلاصه گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد تایید موسسات کلیدی مانند وزارت منابع آب، بخش آبیاری ، دایره بودجه و دفتر شورای ملی توسعه اقتصادی و اجتماعی، جهت نهایی کردن پیش نویس استراتژیهای ملی آب ضروری است . استراتژی بلند مدت مدیریت منابع آب و همچنین استراتژی کوتاه مدت (سه ساله) و برنامه اجرایی ، جهت بررسی توسط دولت تهیه شده و ارسال گردد. برای پاسخ به اهداف دولت در مورد توسعه منابع آب، به استراتژی کوتاه مدت نیاز است. از هییت دولت انتظار میرود استراتژیهای ارایه شده را به عنوان استراتژیهای ملی منابع آب، مورد بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: سیاست های مدیریت منابع آب، برنامه های مدیریت منابع آب، استراتژی های مدیریت منابع آب
  • مریم مظاهری، هلن مربی هروی * صفحه 4

    چکیده مطلب
    گسترش جهانی کروناویروس پاسخ های شدید و گسترده دولتها را در سراسر جهان برانگیخته است. اجرای سیاست های کلی در این زمینه موفقیت آمیز بوده است و تغییرات اجتماعی زیادی در سطح سازمانها و اجتماع بوجود آورده است . فوریت اقدام برای مقابله با گسترش سریع همه گیری و تغییر اوضاع و تلاش سریع و گسترده برای بازگرداندن وضع موجود و ایجاد استراتژی های نظارتی در سطح جهان در سطوح مختلف جامعه از جمله تلاشهایی بوده که انجام شده است . این تحقیق با استفاده از نتایج تحقیقات پیشین انجام شده و در پی یافتن ارتباط بین شاخص های بیماری کرونا ، محیط زیست ، فرهنگ و تغییرات اجتماعی است . هدف تحقیق بررسی واکنش ها به تهدید کلان اجتماعی همه گیری بیماری کرونا می باشد. این بیماری عواقب زیست محیطی ، اجتماعی و اقتصادی گسترده ایی داشته است. تغییرات اجتماعی بسیار زیاد و واکنش های شدیدی نسبت به شرایط انجام شده است . میان افراد جامعه تفاوتهایی وجود دارد، افراد معمولی جامعه معمولا دارای صفات و خصوصیاتی هستند که همگی آنها مورد پسند نیست و در نتیجه باید سعی شود که در بدو کار ضمن فرآیند اجتماعی کردن موضوع این صفات نامطلوب در آنها از بین برود. البته داشتن باورهای بهداشتی در فرهنگ های مختلف محرز است ولی آنچه که در پی آن هستیم تغییرات جزیی و ظریفی است که باید بوجود آید تا افراد بتوانند خود را با سازمان تطبیق دهند و در مقابل تغییرات تا با مقاومت افراد روبرو  نشویم زیرا  این مقاومت یکی از موانع اصلی اجرای ناموفق اجرای استراتژی های زیست محیطی ، فرهنگی و اجتماعی برای کنترل گسترش بیماری کرونا می باشد.
     

    کلیدواژگان: کرونا ویروسی، محیط زیست، فرهنگ و تغییرات اجتماعی
  • هلن مربی هروی*، فریبا همتیان، جلیل بادام فیروز صفحه 5

    چکیده مطلب
    استفاده از بیوگاز به دلیل حفاظت از محیط زیست و همچنین صرفه اقتصادی بسیار مورد توجه می باشد . هدف تحقیق بررسی نقاط قوت ، ضعف ، تهدید و فرصت ها در ایجاد کارخانجات بیوگاز در ایران است . روش تحقیق برپایه مطالعات کتابخانه ای و به صورت توصیفی تحلیلی میباشد . در این مطالعه مطالعات علمی گذشته که در مقاله ها ، کتاب ها و گزارش های ژورنالی منتشر شده را مرور کردیم تا چالش های پیش روی کارخانه های بیوگاز موجود را شناسایی کنیم. یافته ها به صورت دستی تفکیک شدند تا فقط نشریات مربوطه را در بر گیرند ، و منجر به 46 مقاله ژورنالی شدند. برای شناسایی گسترده ای از ویژگی های مختلف کارخانه های بیوگاز مورد بحث در مطالعات منتخب ، مقالات بر اساس ویژگی های زیر طبقه بندی شده اند: محل مطالعه ، بستر مورد استفاده در کارخانه بیوگاز ، ظرفیت کارخانه بیوگاز ، و استفاده از خروجی ها. چالش های شناسایی شده از بررسی ادبیات موضوع بررسی شده و به سه گروه عوامل فنی ، مالی و اجتماعی طبقه بندی شدند. یافته های کلیدی در هر چالش در جداول جداگانه خلاصه شده و در نهایت نقاط قوت ، ضعف ، تهدید و فرصت از آنها شناسایی شد. نتایج تحقیق نشان می دهد این تکنولوژی دارای نقاط قوتی همچون فناوری پیشرفته ، راندمان بالا، تاثیرات زیست محیطی کمتر ، میزان انتشار گازهای گلخانه ای پایین ، قابلیت تجدید پذیر ، استفاده مجدد از زباله های زیستی / بازیافت ، انرژی پایدار ، محصول جانبی قابل استفاده مانند کود ، کاهش بوی بد ، بهبود عوامل بهداشتی ، استفاده /استفاده مجدد از محل های دفن زباله می باشد. نقاط ضعف ایجاد اینگونه کارخانجات شامل سرمایه گذاری بالا ، عدم سود آوری بدون تزریق تعرفه ها ، محدودیت های جغرافیایی ، عدم کارگر ماهر ، عدم آگاهی و تجربه کافی (بویژه در مورد باکتری های مورد استفاده در فرآیند تولید بیوگاز) و هزینه های بالای نگهداری می باشد.

    کلیدواژگان: هضم بی هوازی، بیوگاز، کشورهای در حال توسعه، ضایعات طبیعی، زباله جامد شهری، بازیابی انرژی، بازیابی مواد
  • افسون ارژنگی، هلن مربی هروی، غلامرضا ابراهیم زاده رجائی * صفحه 6

    مطالعات اخیر نشان داده است که حمل و نقل دریایی در بلند مدت (سالها) منجر به تجمع بسترهای پلاستیکی در مرکز حوضه های اقیانوس می شود. این بدان معنی است که آلودگی پلاستیکی بسیار آسانتر بین لایه های اقیانوس و بین نیمکره ها از آنچه قبلا تصور می شد جابجا می شود. هدف از تحقیق بررسی چالش های موجود در خصوص کیسه های پلاستیکی در دریا و قوانین و مقررات موجود در این زمینه و ارایه راهکارهای موجود می باشد. همچنین مرور کلی ، روشن و قابل فهم از دانش و درک علمی فعلی در مورد آلودگی پلاستیک و راه مبارزه با آن است. این تحقیق با توجه به بررسی ادبیات موضوع در سه موضوع تمرکز دارد: منابع ، توزیع و سرنوشت آلودگی پلاستیک در اقیانوس؛ تاثیرات آلودگی دریایی بر اکوسیستم دریایی و بهداشت محیط و انسان و تجزیه و تحلیل اقدامات پیشنهادی برای رفع آلودگی پلاستیکی در اقیانوس. مرور نتایج در ادبیات موضوع نشان می دهد راه حل های ممکن بسیاری برای مسئله وجود دارد. ترکیبی از قانون و افزایش آگاهی زیست محیطی از طریق آموزش به نظر می رسد بهترین راه حل برای حل چنین مشکلات زیست محیطی باشد. اقدام مستقیم در منبع آلودگی هنوز هم موثرترین روش است. کاهش روزانه مصرف پلاستیک کاری است که همه می توانند بطور جداگانه انجام دهند. محدود کردن مصرف پلاستیک باعث حافظت از اقیانوس ها می شود. اتخاذ تکنیک های موجود برای کاهش ضایعات پلاستیکی برای کاهش آلودگی اقیانوس ها به سه طریق: کاهش، جمع آوری ، بازیافت و دفع از مهمترین اقدامات پیشگیرانه است .
     

    کلیدواژگان: زباله های پلاستیکی، میکروپلاستیک ها، اثرات زیست محیطی، مدیریت پسماند
  • عباس میرزایی، شایان خلیلی ارجقی، هلن مربی هروی* صفحه 7

    مدیریت منابع آب فرایندی است که با برخورد منافع و دیدگاه های رقابتی و متناقض روبرو است . هدف از تحقیق بررسی ضرورت ها و سیاست های پایش آلودگی های زیست محیطی و نقش سیاست در اجرای این برنامه می باشد. نتایج نشان می دهد که رویکرد یکپارچه در مدیریت منابع آب باعث تقویت مکانیسم گفتگو ، مذاکره و مشارکت می شود. استفاده از این اصول باعث بوجود آمدن استراتژی ها و متعاقب آن فرایند برنامه ریزی را به ارمغان می آورد. تعهد سیاسی باید در طول فرایند برنامه ریزی حفظ شود ، اما در صورت وجود هرگونه تغییر عمده ، ممکن است مقاومت ایجاد شود. مشاوره و همکاری نزدیک با وزارتخانه های متاثر و علاقه مند در بالاترین سطح در حین تهیه طرح بسیار مهم است.
    شناسایی و پایش آنلاین کیفیت منابع آب به عنوان محرک پیشرفت مستمر کیفیت و همچنین باعث دستیابی به سطح بالایی از تضمین کیفیت در راه رسیدن به اهداف می باشد. بنابراین ، باید یک سیستم هوشمند مبتنی بر رایانه برای مدیریت کیفیت و فرآیندهای ارزیابی منابع آب ضروری است. شناسایی و پایش آنلاین می تواند به ارزیاب کیفیت کمک کند تا عملکردها بدون تلاش ، به صورت خودکار و بدون اتلاف وقت ارزیابی شوند.

    کلیدواژگان: مدیریت جامع منابع آب، سیاست ها، سیستم پایش آلودگی ها
|
  • Zohre Bozorgmanesh, Helen Morabi Heravi, * Page 1

    Business and IT leaders understand that technology is the best opportunity to gain insights and decision‐making capabilities to discover new opportunities, increase efficiency, and achieve company objectives. This study investigates the factors affecting business management’s success using business intelligence and neural networks in green marketing and to examine the barriers to failure in organizations and businesses. The research is a library study, and the results are based on the literature review. According to the results, many organizations strive to implement strategic business intelligence initiatives to improve organizational‐level access to the information needed to support business development. In this study, we intend to answer the following questions: “If business intelligence is a top priority, what if there are budget or resource problems? Why is user acceptance so low in companies that have started to implement business intelligence? Why does business intelligence seldom succeed even when business intelligence is the number one priority?” The literature review results show that obstacles to the successful implementation of business intelligence are not purely technological. They are often within the organization itself. As a result, a business intelligence initiative can be easily offset by some factors, and produce less value due to contradictory behavior, thus failing to achieve organizational goals. Successful projects are often the result of a combination of successful people, strategies, and technologies because success is difficult in the absence of other factors.

    Keywords: Decision tools, Neural network, Business Intelligence, Green marketing
  • Helen Morabi Heravi * Page 2

    In recent years, we have witnessed a significant increase in household waste because of rapid urbanization. Current municipal solid waste management practices can be used to select optimal policies using strengths, weaknesses, opportunities, and threats. This study aims to assist in understanding the current state of household waste management. The research was conducted by studying government reports, waste management regulations, and literature review. This study opens a window through which the major stakeholders can recognize the internal and external conditions of household waste management that can be useful in developing and promoting waste management at the strategic level.
    The results revealed that among all waste management practices, the emphasis on a single technology (such as RDF) is not effective for the complete management of solid waste. Therefore, a specific combination of technologies (e.g., composting plants/biofuel production/recycling unit) should be adopted for sustainable waste management to reduce the side effects of landfilling. In addition, the findings show that examining the weaknesses, threats, opportunities, and strengths can help to formulate a strategic action plan for sustainable cities. Examining the strengths, weaknesses, threats, and opportunities shows that both internal and external factors play a role in waste management. Here, the most important issue is having a sufficient and reasonable policy and budget. However, there exists insufficient infrastructure, lack of long‐term plans, social unacceptability, policy uncertainty, and fear of losing revenue. There is also a weak link between the municipality and residents and a lack of participation in waste segregation programs.

    Keywords: Municipal solid waste management, Existing barriers, Iran
  • Helen Morabi Heravi *, Shayan Khalili Arjaghi, Gholamreza Ebrahimzadeh Rajaei Page 3

    So far, due to legal regulations, the general policies of sustainable productivity of water resources have not been implemented.The purpose of this study is to provide policies and programs to control and manage water resources in the short, medium and long term.In this study, we reviewed the scientific reports published in the articles and booksto identify potential challenges in dealing with water policies.According to the topic, the key findings are summarized in 11 general policy.Research shows that major institutions such as the Ministry of Water, the Irrigation Department, the Budget Office, and the National Council for Economic and Social Developmentare needed to approve the draft water policy.The government's long‐term and short‐term water resources management strategy must be formulated.A short‐term strategy is needed to meet the government's goals of developing water resources.The Cabinet is expected to consider the proposed strategies as a national water resources project.

  • Maryam Mazaheri, Helen Morabi Heravi * Page 4

    The global spread of coronavirus has triggered strong and widespread responses from governments around the world. Implementing general policies in this field has been successful and has brought about many social changes in organizations and society. Urgent action to counter the rapid spread of the pandemic and change the situation, and a rapid and widespread effort to restore normal conditions and establish regulatory strategies worldwide at various levels of society are among the efforts made. This study utilizes the results of previous research to find the relationship between coronavirus indicators, environment, culture, and social change. This study aimed to investigate responses to the macro‐social threat of the coronavirus pandemic. The disease has entailed extensive environmental, social, and economic consequences. Meanwhile, there have been many social changes and intense reactions to the situation. In this course, there are differences between people in the community. Ordinary people in the community usually have traits and characteristics that are not all desirable. Therefore, effort should be made to eliminate these undesirable traits initially and during the socialization process. Of course, having healthy beliefs is evident in different cultures, but what we are looking for is small and subtle changes that must take place so that people can adapt to the organization without facing resistance by people in the face of change because such resistance is one of the main obstacles to the successful implementation of environmental, cultural, and social strategies in the effort to control the spread of the coronavirus disease.

    Keywords: Corona virus, Environment, Culture - social change
  • Helen Morabi Heravi *, Fariba Hemtian, Jalil Badam Firooz Page 5

    Utilizing biogas because of its environmental protection benefits as well as economic efficiency has gained increasin weaknesses, threats and opportunities in the establishment of biogas plants in Iran. The research method is based on library studies and descriptive previous scientific literature published in articles, books, and journal reports to identify the challenges facing existing biogas plants. The findings were manually filtered to include only relevant publications, which led to the selection of features of biogas plants discussed in the selected studies, the articles were classified based on the following characteristics: study location, the platform used in the biogas plant, biogas plant capacity, and examined and categorized into three groups: technical, financial, and social factors. The key findings in each challenge were summarized in separate tables; and finally, the st weaknesses, threats, and opportunities were identified. The resultsreveal that the technology has various strengths including advanced technology, high efficiency, less environmental impact, lower greenhouse gas emissions, renewable capacity, reus energy, usable by waste landfills. The weaknesses of such factories comprise high investment capital, lack of profitability without consider knowledge and sufficient experience (especially in the case of bacteria used in the biogas production process), and high maintenance costs.

    Keywords: Anaerobic digestion, Biogas, Developing countries, Organic waste, Municipal solid waste, Energy recovery, Material recovery
  • Afsoon Arjangi, Helen Morabi Heravi, Gholamreza Ebrahimzadeh Rajaei * Page 6

    Recent studies have shown that maritime transport in the long time (years) leads to the accumulation of plastic substrates in the center of the ocean basins. This means that plastic pollution is much easier to move between ocean layers and between the hemispheres than previously thought. The purpose of this study is to investigate the challenges facing plastic bags at sea and the existing rules and regulations and provide solutions. It is also a clear and understandable overview of current scientific knowledge and understanding of plastic pollution and how to combat it. This study focuses on three topics according to the literature review: sources, distribution and fate of plastic pollution in the ocean; effects of marine pollution on marine ecosystem and environmental and human health, analysis of proposed measures to eliminate plastic pollution in the ocean. The results show that there are many possible solutions to the problem. Combining law and increasing environmental knowledge through education seems to be the best solution to such environmental problems. Direct action on the source of contamination is still the most effective method. Daily reduction of plastic consumption is something that everyone can do separately. Limiting plastic consumption protects the oceans. Adopting existing techniques to reduce plastic waste to reduce ocean pollution in three ways: reduction, collection, recycling and disposal is one of the most important preventive actions.

    Keywords: Plastic waste, Micro plastics, Environmental effects, Waste Management
  • Abbas Mirzaei, Shayan Khalili Arjaghi, HelenMorabi Heravi * Page 7

    Water resources management is a process that confronts competing and conflicting interests and perspectives. The purpose of this study is to investigate the needs and policies of environmental pollution monitoring and the role of policy in implementing the program. The results show that an integrated approach to water resources management strengthens the mechanism of dialogue, negotiation, and contribution. The use of these principles creates strategies and subsequently induces the planning process. Political commitment must be maintained throughout the planning process, but resistance may occur in case of any major changes. Close consultation and cooperation with affected and interested ministries at the highest level is critical while preparing the plan. Online identification and monitoring of water resources quality as a driver of continuous quality improvement is crucial and achieves a high level of quality assurance in achieving the goals. Therefore, an intelligent computer‐based system is essential for quality management and water resource evaluation processes. Online identification and monitoring can help the quality assessor to evaluate performance effortlessly, automatically, and without delay.

    Keywords: Comprehensive management of waterresources, Politics, Pollution monitoring system